01 augusti 2011

Gårdagens mums

Igår var min mormor och morbror här på besök. Eftersom min morbror skulle hjälpa pappa med taket på stugan vi bygger tyckte jag gott mormor kunde "arbeta"  lite med. Björnbärspaj blev resultatet och inte vilken björnbärspaj som helst, denna paj slog de flesta bärpajer jag smakat, för att inte säga alla!

Jag tror jag tar och skriver ner receptet vettja, så kan ni testa själva, och jag glömmer inte bort det. Receptet fungerar nog med vilka bär som helst, i det ursprungliga används hallon.

(4port)
ca 3 dl vanilkräm (vi råkade göra mer och jag kan skriva under på att det inte skadar pajen!)
Björnbär, hallon eller andra bär (färska eller frysta)
50 g smör
1 dl mjöl
½ dl socker
1 dl kokos
  1. Bottna ugnsfasta portionsformar med ett lager vaniljkräm.
  2. Täck med ordentligt med bär.
  3. Hacka ned smöret i de torra ingredienserna till en smuldeg och strö över bären.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 15 minuter.
  5. Låt svalna lite och njut!

Inga kommentarer: